Prístupy prerozdelenia výhier v kooperatívnej hre - Figurová, Dana
Teória kooperatívnych hier skúma pozitívne účinky vytvorenia koalície založenej na záväzných dohodách. Vo všeobecnosti sa rozlišujú kooperatívne hry s prenosnými a neprenosnými výhrami. Pre hry s neprenosnými výhrami je charakteristické to, že zisky z výhier sú viazané na jednotlivých výhercov a ich úžitok nemožno prenášať na ostatných spoluhráčov. V kooperatívnej hre s prenosnými výhrami môže formálny víťaz zisky z výhier prerozdeliť všetkým členom koalície. Príspevok je zameraný na prezentovanie rôznych prístupov prerozdelenia výhry, ktorá plynie zo vzájomnej spolupráce členov koalície.