Zónovanie v hraničnom asymetrickom meste - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Praktický príklad, v ktorom existujú dve hraničiace mestá, tieto majú rozdielnu veľkosť a v každom z nich existuje regulátor, ktorý rozhoduje o tom, či miestne firmy vzniknú na danom mieste alebo nie. Ide o typ priestorovej konkurenčnej hry, keď hráč – firma – rozhoduje o umiestnení podľa rozhodnutia regulátora. Regulátor má motiváciu získať spotrebiteľov z druhého mesta a bude schvaľovať umiestnenie pre podnik, ktorý je dosť blízko k hranici. Analýza situácie, keď sa len jeden regulátor rozhodne urobiť zónovanie a druhý nie.