Selected Aspects of Fiscal Policy in Central Europe: Case of Slovakia - Rabatinová, Marcela, 1977-
Od r. 2004, ako sa Slovensko stáva členom EÚ, sa straty príjmov z DPH v roku 2012 takmer strojnásobili. Vďaka opatreniam v boji proti daňovým únikom a úniku DPH sa zvyšila efektívnosť výberu DPH. Straty príjmov z DPH na Slovensku poklesli v absolútnom a relatívnom vyjadrení, ale stále sú nad priemerom EÚ. Načrtnutie vývoja rozdielov v DPH na Slovensku a identifikácia štatisticky významných premenných, ktoré majú vplyv na rozdiel v oblasti DPH.