R&D Spatial Spillovers Across the EU Regions: Quantification and Sensitivity Analysis Based on the Spatial Econometric Approach - Furková, Andrea, 1975-
Priestorové dopady ukazovateľov výskumu a vývoja medzi 245 NUTS (nomenklatúra jednotiek územnej štatistiky) 2 EÚ regiónov v období rokov 2003 - 2014. Na základe priestorového rozšírenia podmieneného modelu beta-konvergencie, bola potvrdená konvergencia príjmov medzi regiónmi EÚ.