Phonetic and Syntactic Stylistic Means in Media Space: Manipulation or Emotional Commonplace? - Stashko, Halyna
Prezentácia výskumu videí a zvukových textov s verejnými osobnosťami s cieľom zistiť používanie fonetických a syntaktických štylistických prostriedkov v ich prejavoch. Zisťovanie, či súbor fonetických a syntaktických výrazových prostriedkov môže umožniť zámernú manipuláciu alebo je bežným prejavom a predstavuje iba melodické vzory jazyka. Analýza zahŕňa schémy štylistického prekrývania a izolácie, skúma ich vplyv v rámci prejavu a načrtáva kultúrne, pohlavné a spoločenské zázemie rečníka a publika, ich koreláciu a "dialóg" o dotykových bodoch.