Ústavnoprávne aspekty squeeze-out práva ako exit stratégie zo spin-off a start-up spoločností - Patakyová, Mária
Analýza práva vytesniť minoritného spoločníka/akcionára zo strany majoritného spoločníka/akcionára (squeezeout práva), ako jedného z exit práv zo start-up a spin-off spoločností, v podmienkach slovenského právneho poriadku s akcentom na jeho ústavnoprávne aspekty. Európsky rozmer, základné definície pojmu squeeze-out a účelu tohto práva. Porovnanie squeeze-out práva s drag-along právom ako novým právnym inštitútom, ktorý bol uvedený do slovenského právneho poriadku novelou zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 1.1.2017.