Oceňovanie majetku a záväzkov v účtovníctve verejného sektora - Kicová, Marianna
Oceňovanie majetku a záväzkov je dôležitým nástrojom v účtovníctve verejného sektora. Vyjadrenie majetku a záväzkov v správnej oceňovacej veličine má významný vplyv na finančnú situáciu a finančnú výnosnosť subjektov verejného sektora. Koncepcie oceňovania majetku a záväzkov v účtovníctve verejného sektora z hľadiska obsahového vymedzenia oceňovacích veličín majetku a záväzkov a význam ich správneho výberu a vhodnosti ich použitia pri oceňovaní majetku a záväzkov v účtovníctve subjektov verejného sektora. Koncepcie oceňovania majetku a záväzkov upravuje Koncepčný rámec pre finančné vykazovanie subjektov verejného sektora určené na všeobecné použitie. Výsledkom skúmania koncepcií oceňovania majetku a záväzkov subjektov verejného sektora je ucelený súbor poznatkov o oceňovaní majetku a záväzkov s akcentom na správny výber a vhodné použitie oceňovacích veličín pri oceňovaní majetku a záväzkov v účtovníctve subjektov verejného sektora a ich významný vplyv na finančnú situáciu a finančnú výnosnosť subjektov verejného sektora.