Ochrana práv cestujúcich v leteckej a autobusovej doprave - Magurová, Hana, 1986-
Analýza dotazníkového prieskumu, ktorého cieľom bolo zistiť na vzorke respondentov, aká veková štruktúra pravidelne cestuje, či sa pri cestovaní rozhodnú pre leteckú alebo autobusovú dopravu a tiež, ako si táto vzorka zisťuje respektíve nezisťuje svoje práva pred cestovaním a či sa zvykne sťažovať. S ktorými porušovanými právami sa v praxi cestujúci stretávajú najčastejšie a ako by sa táto situácia dala riešiť.