Slovensko-čínske vzťahy na pozadí iniciatívy novej hodvábnej cesty - Cibuľa, Adam, 1992-
Vývoj bilaterálnej spolupráce Slovenskej republiky a Čínskej ľudovej republiky v rámci ekonomickej a politickej spolupráce. V rámci súčasného stavu slovensko-čínskych vzťahov poukázanie na potenciál a možnosti participácie Slovenskej republiky v rámci iniciatívy „Pás a cesta“, ako aj pôsobenie Slovenska v Platforme 16 + 1.