Mestá a ich význam pre rozvoj územia - Pospišová, Lucia
Integrovaný prístup k regionálnemu hospodárskemu rozvoju. Charakteristika funkčného územia. Medzinárodný kontext mestského rozvoja. Udržateľný rozvoj v globálnom meradle – Agenda 2030. Celosvetová konferencia OSN o bývaní a udržateľnom rozvoji miest HABITAT III. Európska únia a integrovaný prístup. Urbánna agenda pre Európsku úniu. Rozvoj miest na Slovensku. Partnerská dohoda SR na roky 2014-2020 a podpora najmenej rozvinutých okresov. Koncepcia mestského rozvoja Slovenskej republiky do roku 2030.