Administratívne povinnosti platiteľov dane z pridanej hodnoty - Rabatinová, Marcela, 1977-
Zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. ukladá platiteľom dane viaceré administratívne povinnosti. Medzi ne patrí napríklad vedenie záznamov na účely DPH, vyhotovovanie faktúr a ich uchovávanie, podávanie daňového priznania a úhrada vlastnej daňovej povinnosti, podávanie kontrolného a súhrnného výkazu. V určitých prípadoch zákon o DPH ukladá administratívne povinnosti aj osobám, ktoré nie sú platiteľmi dane. Ilustračné príklady.