Z mýtů se žít nedá. I sto let od vzniku Československa zůstává problémem produktivita práce - Doležalová, Antonie
Charakteristika československej ekonomiky po prvej svetovej vojne. Zlomové prvky prvej republiky. Situácia po druhej svetovej vojne. Menová reforma v roku 1945 a 1953. Prestavba hospodárskeho mechanizmu v 80. rokoch. Transformácia ekonomiky po roku 1989.