Vplyv segmentácie trhu na náklady kapitálu podniku - Polednáková, Anna, 1957-
Globálna integrácia kapitálových trhov a možnosť prístupu najmä veľkých podnikov k lacnejším zdrojom, čo predstavuje konkurenčnú výhodu oproti malým podnikom. Získavanie kapitálu a riadenie finančnej štruktúry podniku. Zdroje financovania pre malé a stredné podniky limitované veľkosťou domáceho trhu. Využitie globalizácie finančných trhov k minimalizácii nákladov a maximalizácii dostupnosti kapitálu. Faktory pôsobiace na kapitálovú štruktúru podniku. Segmentácia trhu. Najdôležitejšie nedokonalosti trhu.