Vplyv efektu dávkového a daňovo-odvodového systému na (ne)zamestnanosť nízkoprijímových skupín obyvateľstva v Slovenskej republike - Zubaľová, Alena, 1959-
Analýza daňovo-odvodového zaťaženia ohrozených nízkopríjmových skupín zamestnaných za minimálnu mzdu po ktorých sa dopyt sektorálnymi zmenami znížil a rigidita miezd bráni ich prispôsobeniu poklesom pod túto úroveň mzdového ocenia. Analýza by mala dať odpoveď na otázku, či je nastavenie súčasného súbehu dávkového a daňovoodvodového systému nízkoprijímových domácnosti v Slovenskej republike demotivačné alebo dostatočne motivačné vo vzťahu k hľadaniu a udržaniu si práce.