Zdaňovanie cenných papierov v Slovenskej republike - Rakovský, Peter
Právny základ daňovej povinnosti z cenných papierov a finančných derivátov. Zistenie základu dane. Úroky a ostatné výnosy z cenných papierov. Príjmy z podielových listov dosiahnuté z ich vyplatenia (vrátenia). Odvodové zaťaženie. Ostatné príjmy podľa paragrafu 8 zákona o dani z príjmov. Oslobodenie od dane. Medzinárodné hľadisko zdaňovania cenných papierov. Daň z pridanej hodnoty.