Prvý dojem je len raz - Petrášová, Michaela
Oblasť kreatívnej polygrafie je v poslednom období dôležitou súčasťou marketingu s cieľom podporiť predaj produktov alebo služieb. Leták sa považuje za najsilnejší komunikačný kanál, prostredníctvom ktorého môže firma odkomunikovať akciové ponuky. Populárne sú aj pozvánky alebo vkladačky do časopisov či grafika s QR kódom. Okrem kvalitnej tlače je trendom zušľachťovanie tlačových materiálov. Základným znakom je originalita. Ekológia v tlači.