Jednodetnosť - nový fenomén v reprodukčných dráhach žien na Slovensku? - Šprocha, Branislav
Jednodetnosť bola na Slovensku dlhodobo marginálnym reprodukčným vzorcom. Transformácia reprodukčného správania však naznačuje, že tento model sa stáva čoraz dôležitejším a bude mať veľký význam pre budúci charakter rodín a domácností. Analýza vývoja jednodetnosti na Slovensku, náčrt jeho možného vývoja v najmladších generáciách. Postavenie Slovenska v medzinárodnom porovnaní. Skupiny žien, ktoré sa stávali matkami jedného dieťaťa častejšie.