<The> Centrally Cleared Interest Rate Derivatives Market: How Are Clients Changing the Risk Perspective? - Fiedor, Paweł
Centrálne zúčtovanie na trhu úrokových derivátov v Európskej únii - sieťová analýza vzťahov medzi zmluvnými stranami v rámci priameho (domáceho) a klientskeho zúčtovania (client clearing). Systémové riziko, vzájomná prepojenosť, centrálne zmluvné strany, údaje podľa európskeho nariadenia o trhoch s finančnými nástrojmi EMIR (European Market Infrastructure Regulation).