Aká je reálna politická mapa Afriky? - Porubská, Katarína
Otázka kolapsu štátov v súčasnosti - fenomén kolabujúceho štátu. Príčiny a procesy vzniku kolabujúceho štátu. Fenomén kolabujúcich štátov v Afrike. Vývoj reálnej politickej mapy Afriky od konca kolonializmu. Súčasná reálna politická mapa.