Measuring the Risk Associated with the Shareholder’s Profit from Endowment Insurance Contracts - Bilíková, Mária, 1951-
Riziká v zmluvách životného poistenia. Oceňovanie produktov životného poistenia a meranie zisku. Poistné zmluvy s podielom na zisku. Metóda na určenie toho, koľko zisku možno rozdeliť poistníkom a ako sa bude rozdeľovať. Praktická aplikácia. Stredná hodnota a štandardná odchýlka pre tri typy poistiek zmiešaného poistenia (poistka s podielom na zisku, poistka bez podielu na zisku).