Univerzity a distribúcia ľudského kapitálu v ekonomike – teoretické východiská a empirický výskum - Rehák, Štefan, 1974-
Hlavná úloha univerzít popri výskume a spoločenskej angažovanosti - zvyšovať úroveň ľudského kapitálu v ekonomike prostredníctvom vysokoškolského vzdelávania. Absolventi univerzít a ekonomický rast. Teoretické východiská modelovania výberu univerzity a pracoviska: model diskrétnej voľby. Migrácia študentov za univerzitou. Empirický výskum migrácie študentov za štúdiom – charakteristiky univerzity. Empirický výskum migrácie študentov za univerzitou - regionálne charakteristiky. Empirický výskum migrácie študentov za univerzitou - charakteristiky jednotlivca a sociálne zázemie. Migrácia absolventov univerzít za prácou. Špecifiká migrácie podnikajúcich absolventov.