Transaction Costs and Synergy Effects in Modern Corporations - Lazareva, Maryna
Aktuálne integrované štruktúry sú spravované z jedného centra. Keď je takéto centrum založené, systémový efekt vzniká v dôsledku centralizácie viacerých funkcií na úrovni tohto centra. V účtovnom systéme integrovanej štruktúry všetky náklady, ktoré znáša spoločnosť, sú transakčnej povahy.