Krajinárske a historické aspekty zmien lazníckej kultúrnej krajiny na príklade katastrálneho územia obce Hrušov v okrese Veľký Krtíš - Hanušin, Ján
Kultúrna krajina - teoretické východiská. Krajina s rozptýleným osídlením ako špecifický typ kultúrnej krajiny. Prírodná krajina Hrušova. Kultúrno-historické aspekty geografickej polohy modelového územia a vývoj poľnohospodárskej kultúrnej krajiny. Vývoj sídelnej kultúrnej krajiny a dopravnej siete na lazoch.