Digitization Frontier And Its International Change - Jankovič, Patrik, 1992-
Predstavenie alternatívneho opatrenia k súčasným indexom digitalizácie. Navrhovaná metóda umožňuje nájsť porovnávacie ukazovatele s relatívne podobnou štruktúrou výsledkov digitalizácie. Digitalizačné indexy používajú vopred stanovené váhy na vyhodnotenie počtu subindexov. Následne použitie skóra na klasifikáciu krajín. Návrh na použitie modelu obaľovania dát.