Proč zaměstnanci z firem odcházejí? - Pružinová, Kristýna
Dôvody odchodov zo zamestnania sa často líšia podľa pracovných pozícií. Hlavným dôvodom sú vyššie mzdy u konkurencie a taktiež nespokojnosť so šéfom. Firmy musia pracovať na tom, aby si dokázali zamestnancov udržať. Chce to silné HR oddelenie. Dobrou metódou sú prieskumy spokojnosti zamestnancov. Dôležité je rozvíjať personálny marketing a zisťovať účinnosť náborových kampaní. Väčšia fluktuácia je na robotníckych pozíciách. Problémom je generačná výmena, chýba kvalifikovaná mladá pracovná sila.