Migrácia a jej súčasné výzvy - Verbych, Bohdana
Migračná politika na úrovni Európy a tretích krajín. Hlavné migračné trasy smerované do Európy v roku 2016. Ilegálne prekročenia vonkajšej hranice EÚ. Bezpečnostné stratégie a inštitúcie v procese riadenia migrácie. Agentúra Frontex. Systém Eurosur. Ekonomické a sociálne dopady migrácie.