State Responsibility in the Cyber Age: <The> Course towards Indirect Evidence - Kadlecová, Lucie
Problém prijímania zodpovednosti za kybernetické útoky je starý ako kyberpriestor sám, ale stále zostáva jedným z najnáročnejších problémov tejto oblasti. Často je nemožné odhaliť priame dôkazy, ktoré by odhalili totožnosť útočníkov. Cieľom tejto prieskumnej štúdie je vytvoriť základnú kategorizáciu nepriamych dôkazov, ktoré možno použiť na označenie zodpovednosti štátu za počítačové útoky v medzinárodných vzťahoch. Kategorizácia nepriameho dôkazu je založená na rusko-gruzínskom konflikte z roku 2008, ktorý poskytuje jednu z najbohatších polí tohto druhu dôkazov.