Objasnenie účtovných informácií s vplyvom na zvýšenie kvality vykazovania v súlade s IFRS realizovaného účtovnými jednotkami v SR - Mokošová, Daša, 1979-
Európska únia podporuje celosvetovú porovnateľnosť vykazovaných účtovných informácií, preto sa rozhodla zlegalizovať používanie Medzinárodných štandardov pre finančné vykazovanie (IFRS) a zrušiť pôvodné účtovné smernice a vydať jednu smernicu o ročných účtovných závierkach, konsolidovaných účtovných závierkách a súvisiacich správach určitých druhov podnikov.