Cluster Analysis as a Tool for Evaluation of Faculties in Slovakia - Lukáč, Jozef, 1991-
Základ klastrovej analýzy použitý pre fakultné skupiny univerzít na Slovensku s podobnými charakteristikami. Metóda vybratá pre aglomeračný proces bola metóda Ward, zatiaľ čo euklidovská vzdialenosť bola použitá pre určenie stupňa podobnosti skúmaných objektov.