Economics of Disasters - Slepecký, Jaroslav
Analýza problému ekonomiky katastróf z hľadiska logického začlenenia tejto dôležitej kategórie do celkového ekonomického systému. Ekonomika katastróf je vysoko špecializovaná, špecifická ekonomická disciplína, ktorá pomocou teórie katastróf, metód matematického modelovania, štatistických a prognostických metód analyzuje ekonomické dôsledky, naznačuje ich potenciálný vývoj a má svoje pevné miesto v ekonomickej teórii.