V Česku se rozjíždí nákladní doprava na LNG - Novotný, Radek
Prvá čerpacia stanica na skvapalnený zemný plyn (LNG) v Českej republike. Ekologickejšie a lacnejšie palivo. Vysoké vstupné náklady na upravené ťahače. Zatiaľ viac využívaný stlačený zemný plyn (CNG). Počet staníc na LNG v krajinách Európskej únie. Výstavba staníc zatiaľ bez štátnej podpory. Slovenské projekty.