Poňatie finančných derivátov v islamskom finančníctve v porovnaní s konvenčnými finančnými derivátmi - Ponecová, Gabriela
Poukázanie na hlavné príčiny, motívy a dôvody rozšírenia islamského financovania vo svete. Porovnanie základných kategórií finančných derivátov v klasických, štandardných podmienkach a v islamských financiách, ktoré v súčasnosti stúpajú. Poukázanie na rozdiely a spoločné prvky derivátov.