Zdroje a důsledky finanční a hospodářské nestability makroekonomického vývoje USA v současném století - Czesaný, Slavoj
Identifikácia hlavných trendov makroekonomického vývoja USA v rokoch 2000-2015. Zdroje finančnej a ekonomickej nestability. Prehľad inštitúcií a hospodárskych subjektov v USA, ktorých aktivity sa podielali na príčinách a šírení finančnej a hospodárskej krízy.