Subjective Well-Being and Individual Material Situation in Four Countries of Central Europe - Švorc, Jan
Subjektívne blaho a jeho spojenie so subjektívnymi a objektívnymi opatreniami jednotlivých materiálnych podmienok v Českej republike, Maďarsku, Poľsku a na Slovensku. Materiálne podmienky sa merajú podľa úrovne príjmu, relatívneho príjmu priblíženého subjektívnemu hodnoteniu vlastnej finančnej situácie v porovnaní s väčšinou ľudí, vlastnou minulou finančnou situáciou, subjektívnym ekonomickým zaťažením, finančnými problémami, schopnosťou dovoliť si vybrané položky a podmienky bývania.