Foreign Intervention in Internal Conflicts - Mráz, Stanislav
Intervencia na pozvanie je stále kontroverznou otázkou. Piliermi medzinárodného práva sú jeho základné princípy, napríklad zásada nezasahovania, zákaz hrozby a použitia sily v medzinárodných vzťahoch. Identifikácia intervencie na základe pozvania v súvislosti s klasifikáciou ozbrojeného konfliktu a uplatňovaním medzinárodných noriem humanitárneho práva.