Číslo, ktoré nás zaujalo 884,200 mil. EUR - Špaková, Petra
Táto hodnota predstavuje objem priamych zahraničných investícií, ktoré pribudli na území Slovenskej republiky v auguste 2018 (mesačný prílev). Priame zahraničné investície môžu byť fundamentálnym akcelerátorom ekonomického rastu a hospodárskeho rozvoja. Predstavujú investíciu firmy alebo inej samostatnej entity v jednej krajine do obchodných záujmov nachádzajúcich sa v inej krajine.