Modelling Non-Life Insurance Price Using Generalized Linear Models - Strežo, Marek, 1990-
Skúmanie stanovovania cien neživotného poistenia pri stanovení čistého poistného. Použitie lineárnych modelov na stanovovanie cien. Skúmanie tejto techniky z teoretického hľadiska a demonštrácia na praktickom príklade neživotného poistenia.