VAT Cash Accounting in Practice in Slovak Republic - Benko, Ján
Jedným zo základných problémov malých podnikateľských subjektov je platobná disciplína alebo platobná neschopnosť spoločnosti ich obchodných partnerov. Nezaplatenie do splatnosti ovplyvňuje plnenie daňových povinností. Pre dané prípady bol schválený systém účtovania DPH, v ktorom je DPH splatná alebo odpočítateľná pri prijatí platby. Analýza a vyhodnotenie použitia nových pravidiel daňovými poplatníkmi v Slovenskej republike