Optimal Reinsurance of Very Large Losses Using the Semi-Variance - Horáková, Galina
Stanovenie a porovnanie niektorých metód určovania časti rizika, ktorú nesie poisťovateľ v rámci určenia optimálneho reťazca zaistenia. Optimálne neproporcionálne zaistenie, kritériá optimalizácie, neprimerané zaistenie a riziková prémia, veľmi veľké straty.