Risk of the Double International Income Taxation of the Foreign Operators of Digital Platforms and a Violation of the Bilateral Tax Treaties – Case of Slovakia - Kubicová, Jana, 1961-
Analýza nových javov v oblasti podnikania: zdanenie odmien, ktoré získavajú zahraniční prevádzkovatelia digitálnych platforiem pre ich sprostredkovateľské aktivity pri porovnávaní ponuky a dopytu po službách, ako je ubytovanie alebo doprava. Súčasný stav zdaňovania odmien získaných spoločnosťami, ktoré vlastnia a prevádzkujú digitálne platformy. Status quo: nezdanenie odmien v krajine pôvodu. Právna analýza: daňový zákon o nezdanení odmien, ktoré získali zahraniční operátori niektorých typov digitálnych platforiem (rozdiel). Riziko dvojitého medzinárodného právneho zdanenia súvisiaceho s nekoordinovanými akciami zavedenými niektorými jednotlivými krajinami - príklad Slovenskej republiky (dobré úmysly verzus uvedené riziko).