Behaviorálna ekonómia v kontexte ľudského správania ako potenciálneho katalyzátora pre lepšie manažérske rozhodovania - Horváth, Martin
Charakteristika behaviorálnej ekonomiky. Vznik behaviorálnej ekonomiky. Behaviorálna ekonómia 20. storočia. Predpoklad dokonalého racionálneho správania. Obmedzená racionalita alebo minimalistický posun smerom k behaviorizmu. Alternatívy založené na pravdepodobnosti zahŕňajúce riziko vs známy výsledok. Vplyvy iracionality na rozhodovanie. Cesta najmenšieho odporu – behaviorálne výhody a preferencie.