Vplyv gastronomického podujatia na miestny rozvoj - Jarábková, Jana
Gastronomický cestovný ruch jednou z rýchlo sa rozvíjajúcich foriem cestovného ruchu. Potvrdzuje to aj Svetová organizácia cestovného ruchu (UNWTO), ktorá zverejnila v roku 2017 už druhú Správu o gastronomickom cestovnom ruchu, v ktorej zdôrazňuje rast záujmu o túto formu cestovného ruchu zo strany návštevníkov, ako aj jej pozitívne účinky na rozvoj miest a regiónov. Hodnotenie vplyvu gastronomického podujatia na rozvoj cestovného ruchu vo vybranom meste.