Dlhodobé pôžičky z pohľadu dane z príjmov v roku 2019 - Válek, Juraj, 1981-
Podľa zákona o dani z príjmov č. 595/2003 Z. z. predmetom dane nie je úver a pôžička. Pričom ale platí, že príjmami z kapitálového majetku sú úroky a iné výnosy z poskytnutých úverov a pôžičiek. Dlhodobé pôžičky z pohľadu dane z príjmov.