Stála štruktúrovaná spolupráca ako cesta k spoločnej armáde EÚ - Zrak, Andrej, 1993-
Stála štruktúrovaná spolupráca známa aj pod skratkou PESCO je dôležitou súčasťou Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky Európskej únie. Analýza jej fungovania a zapojenie členských štátov do tejto spolupráce. Vývoj, ktorý predchádzal vzniku PESCO a rôzne postoje k jeho fungovaniu. Názory veľkých štátov EÚ ako sú Nemecko a Francúzsko a tiež postoj Slovenska.