Teoretické východiská skúmania interkultúrnej komunikácie - Čiefová, Michaela, 1991-
Prístupy ku konceptu interkultúrnej komunikácie. Tri významy skúmaného pojmu podľa jedného z popredných odborníkov na danú problematiku - Průchu. Publikácia Interkulturní komunikace v řizení a podnikání od dvojice autorov Nový a Schroll-Machl.