Koncept smart villages (inteligentných miest) v politikách EÚ - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Informačné technológie ako rozhodujúci faktor pri implementácii konceptu smart a tým aj rozvoja regiónov EÚ. Digitálna agenda pre Európu ako súčasť stratégie Európa 2020. Digitálna Európa na obdobie rokov 2021-2027 a jej ciele. Programy rozvoja vidieka pre súčasné programovacie obdobie 2014-2020. Koncept smart v Slovenskej republike.