Analysis of Selected Environmental Indicators in the Cultivation System of Energy Crops - Š Šoltysová, Božena
Každá kultivovaná plodina znižuje reakciu pôdy a dostupný obsah fosforu a zvyšuje obsah dostupného draslíka. Dvojfaktorový experiment so štyrmi energetickými plodinami (Arundo donax L., Miscanthus × giganteus, Elymus elongatus Gaertner, Sida hermafrodita) a dvomi variantami oplodnenia (hnojenie dusíkom v množstve 60 kg ha a bez dusíkatého hnojenia). Vzorky pôdy sa odobrali na jeseň 2012 a na jeseň roku 2015 z hĺbky 0 až 0,3 m.