Aplikácia a verifikácia slovenských predikčných modelov v podmienkach národnej ekonomiky - Bakeš, Vladimír
Predikcia finančného zdravia podniku je vo svete všeobecne známym pojmom, avšak intenzita toho ako sa rôzne krajiny tejto problematike venujú je nerovnomerná. Podnikateľské subjekty v našej krajine prognózujú svoju finančnú stabilitu len minimalisticky, a to najmä z dôvodu, že pre podmienky slovenského trhu doposiaľ nebol skonštruovaný všeobecný predikčný model plnohodnotne aplikovateľný na akýkoľvek subjekt bez ohľadu na odvetvie, v ktorom pôsobí. Vzhľadom na to je teda potrebné aspoň overiť, ktoré modely sú vhodné pre použitie v konkrétnom odvetví.