Súčasné problémy a potreba reformy DPH v Európskej únii - Lénártová, Gizela
Teoretické vymedzenie riešenej problematiky v odbornej literatúre. Základné princípy uplatnenia DPH v Európskej únii. Legislatíva a súčasné problémy uplatňovania DPH v Európskej únii. Prehľad zavedenia a uplatnenia DPH v členských krajinách EÚ. Daňové sadzby DPH v členských štátoch EÚ k 1.4. 2018. Vývoj sadzieb DPH v Slovenskej republike od 1.1.1993 po súčasnosť.