Citlivosť dopytu a jeho vplyv na rozhodovanie firmy - Grisáková, Nora, 1978-
Vzájomné prepojenie a analýza správania sa dvoch strán trhu tovarov a služieb – výrobcov s cieľom maximalizácie zisku a spotrebiteľov s cieľom maximalizácie ich užitočnosti. Tieto dve strany trhu môžu byť prepojené prostredníctvom ceny tovarov a služieb a reakciou na ich zmenu. Pri zvyšujúcej cene tovarov spotrebitelia nakupujú menej, ale tržby firiem sa môžu zvyšovať aj znižovať.